vrijdag 24 september 2010

1KA:Dag meneertje koekepeertje!


Dames en heren,appelen en peren,boeren en boerinnen,de show gaat nu beginnen!
Ik mag alvast vertellen dat jullie kinderen goed kunnen smullen.Onze zogenaamde fruitsla van maandag is niet verder geraakt dan de houten snijplankjes.Hup,allemaal in onze mondjes!Er hebben zich zelfs sloebers gewaagd aan het proeven van een citroen.De juf haar fruitschaal was te klein,dus hebben we een mega-grote fruitschaal samen geknutseld van papier-maché.Deze kan toch gebruikt worden vanaf begin oktober voor onze tutti-fruttidag.We hebben met de handjes veel behangerslijm kunnen uitwrijven over grote stroken papier.We scheurden nog heel wat krantenpapier en konden eens stempelen met een halve appel.
Ons bezoekje aan de boomgaard was reuze!We hebben flink gestapt met de 'handjesslang' en hebben heel wat peren van de takken getrokken.Het was een echte doolhof voor ons,want elke boom was net hetzelfde.Een echt avontuur!
We leerden een versje over Meneertje koekepeertje en Rupsje knibel knabbel.
Samen met de juf zochten we in de kralenbak naar alleen groene kralen,want die hadden we nodig om groene rupsen te rijgen.Heb jij ook een gaatje gevonden in onze peer of appel? Jaja,dat hebben onze rupsen gedaan.
Volgende week zal Jules zijn twee huisdiertjes meebrengen en komt Ringeling de wekker op bezoek.
Prettig weekend,
Juf Anja


Even een handje helpen!

Welkom bij Kleuters Kallo