vrijdag 10 september 2010

1KB Uitstap naar 't Ster.

Hallokidoki allemaal,

met een rugzakje kom je door het hele land, maar vandaag was onze reisbestemming in Sint - Niklaas. Gepakt en gezakt vertrokken we samen met het klasje van Juf Natasja met de bus naar 'tSter. Onze eerste uitstap van dit schooljaar...wij hadden er alvast heel veel zin in.
Na een korte wandeling werd er geklommen, geschoven, gegraven, met de trein gereden, varen met de boot, ... Alles kwam aan de beurt in de superleuke speeltuin met een reuze zandbak!
SSSsssttt...daar is Mr. Jo met zijn klasje. Vlug vlug...we verstoppen ons allemaal in het kasteel. 1,2,3,...kiekeboe...hallo allemaal!! Kom je vlug meespelen?!!
Van al dit geklauter, kregen we honger. MMmmm, een lekker koekje / stukje fruit en een drankje. Smullen deden we allemaal, we hadden precies niet veel tijd. We wilden zo snel terug gaan spelen!!
Iedereen klaar...dan gaan we op zoek naar de diertjes van de kinderboerderij. Konijnen, een pauw, kippen, een duif, geitjes, ezels, en gekke schapen die de namen van de kindjes riepen! Dat hebben jullie zeker en vast nog nooit gehoord?!! Al vliegend zoals de kipjes, springend als een konijn, kwamen we terecht bij de hertjes. Waw, wat een groot grasveld met goalen. Wie is het eerst in de goal? Oei, oei, juf Katrien was de laatste van allemaal ;)! Vlug een foto trekken...iedereen staat erop, maar iedereen naar het vogeltje laten kijken, was een beetje moeilijker.
Onderweg hoorden we iemand heel hard wenen... we waren Jules vergeten meenemen naar de diertjes. Die zat helemaal alleen bij onze rugzakjes. Gelukkig waren Nellie en Cezar van Mr.Jo er ook. Toen we terug kwamen bij onze rugzakken was Jules verdwenen. Oooo, kijk juf, Jules zit boven op het huisje bij Cezar! We hebben het daarna weer goed gemaakt met Jules door hem mee te nemen in de speeltuin. Toen was hij superblij. En wij vertelden alles over de diertjes die we gezien hadden!
Picknicktijd...neem een boterhammetje en doe vlug je doosje toe...de wespen hadden ook wel zin in een stukje. Gelukkig is alles goed terecht gekomen in alle buikjes!
Natuurlijk kregen we niet genoeg van die superspeeltuin ...dus mondjes poetsen, handdoeken opvouwen, brooddozen, ...terug in de rugzak en spelen maar!
Plots was het tijd om alle schepjes, emmertjes, ...te gaan zoeken want de bus stond op ons te wachten!

Wij beleefden een fantastische, onvergetelijke dag!!!!Misschien had je wel graag eens een vliegje willen zijn vandaag om erbij te zijn, jammer maar helaas! Neem vlug een kijkje bij onze foto's. En weet je wat...laat je kapoen maar vertellen!

Nog een fijn weekend toegewenst met hopelijk hier en daar een zonnestraaltje!
Zandgroetjes,
jullie zandmannetje en juf Katrien

P.S. In onze album staan ook foto's van de kids van Juf Natasja!!!!
Welkom bij Kleuters Kallo