donderdag 28 oktober 2010

3KL Boehoe...'t is bijna halloween !


Hallo allemaal !

De voorbije weken hebben we heel wat activiteiten gedaan rond kriebeldiertjes : spinnen, spoken, pompoenen...want ... het is bijna halloween ! We knutselden een spinnenlampion met toverlicht ! We probeerden alles door een roze, blauwe, gele,... bril te zien. We openden een spinnenhotel en observeerden hen nauwkeurig door een loep. Het tekenen van een spinnenweb lukt al heel aardig ! We beleefden een leuke voormiddag in het 'bos' van Hof Ter Saksen. Daar openden we tal van paddestoelendeurtjes en volgden we de pijlen of probeerden we de opdracht te vervullen. Klauteren op reuzedikke takken, verzamelen van takken voor heksje Krabbelpoot, ssssttt...op zoek naar de vleermuizen, meten van boomstammen, lopen van de berg,...
Gezellige griezelpompoenen versierden onze klas met sfeerlicht in de ochtend. Met het pompoenvlees bereidden we superheerlijke pompoensoep met balletjes ! Mmmm..juf, krijg ik nog een kopje ?
Verder schilderden we zelf een pompoen en prikten een griezelgezicht uit ; schilderden we op textiel (dit werd ons snoepjes-, hartjes-, auto-,...spook). Op muziek maakten we leuke spookbewegingen, we speelden met een kriebelversje, zongen zoals een grote dikke spin, luisterden we naar een poppenspel (gespeeld door leerlingen van het 6de leerjaar) en andere spookjesverhalen. Bekijk onze foto's !
Ook hadden we jarigen in onze klas : PROFICIAT Felix en Quinten met jullie 5de verjaardag ! Dank je wel voor de heerlijke traktaties !
Morgen is het feest voor Jade. Ook zij wordt 5 jaar ! Hiep hiep Hoera !!! Om 18.30 u start de tocht door het donker ! Welkom !
We wensen iedereen een fijne en deugddoende herfstvakantie ! Tot maandag 8 november !
Groetjes van de griezeltjes uit de 3de kleuterklas !
Welkom bij Kleuters Kallo