zondag 17 oktober 2010

3KL Sttt... wie kruipt daar langzaam door het bos ?


Onze huisjesslakken ! Deze week hebben we ons eens lekker uitgeleefd met het kneden, rollen van klei. Door ons rolletje verder op te rollen maakten we een huisjesslak. Nog een parel voor zijn kopje en nog voelhoorntjes en...klaar was onze slak. We gingen op zoek in het park naar blaadjes, takken en herfstvruchten om een echt bos voor onze slakken te ontwerpen. De vorm 'rond' stond deze week centraal. Zo leerden we ook huisjesslakken tekenen in de vorm van een spiraal. Ook vonden we slakken in onze schooltuin. Zelfs enkele slakken zonder huis ! Of was dit de naaktslak ? We plaatsten ze op een zwart papier en wat merkten we : Hé juf, die slak kan tekenen ! Maar wel héél traag ! We volgden het slijmspoor en merkten dat de slak zelfs aan de zijkant van onze boekenkast kon kruipen. Zonder te vallen ! We speelden een nieuw gezelschappspel met draken, vleermuizen, spinnen en een kameleon. Goed tellen en onthouden was de boodschap. Wie eerst in zijn holletje, na één rondje, terug was, was de winnaar ! Joepie ! We luisterden naar spannende slakkenverhaaltjes, speelden met een slakkenvers, rijmden er op los en nog veel meer.
Ook vierden we feest ! Hiep hiep HOERA ! Quinten werd 5 jaar ! Lieve knuffels en dikke zoenen van ons allemaal ! Proficiat en ...dank je wel voor de heerlijke en prachtige traktatie !
Morgen gaan we verder op ontdekking tussen de kriebeldiertjes ! Vinden jullie ook thuis een leuke, lieve, aardige, griezelige,...spin ? Verzorg ze goed, stop ze even in een potje met gaatjes en breng ze mee ! Ze zijn van harte welkom in het spinnenhotel van de 3de kleuterklas.
En...vanaf volgende week zal juf Annemie (onze sportiefste juf !) een tijdje afwezig zijn...en we krijgen voor een poosje een nieuwe sportmeester : meester Joost. Welkom meester Joost en veel plezier met onze sportieve bengels !!!
Tot morgen ! Groetjes van de 'kriebeldierenvriendjes' !
Welkom bij Kleuters Kallo