vrijdag 12 november 2010

1KA Kleuren mengen!



Beste mama's en papa's,

Kleuren leren is zoals spelen met nieuw speelgoed of snoepjes eten.We vinden die kleuren allemaal zo mooi,maar op onze jonge leeftijd slaan we ze vaak nog door elkaar en onthouden we alleen de kleur die zo 'wauw' is in onze oogjes.Daarom zetten we ze af en toe nog eens extra "in kleur".De juf houdt van gekleurde sokken en zakdoeken! De zakdoeken heeft ze dan ook naar bovengehaald in de klas.Samen konden we ze prima van kleur benoemen en flink sorteren per kleur.Daarna konden enkele kleuters er een sjaaltjesschilderij met maken tegen de muur in de klas.
Jules onze klaspop had het er eerder moeilijk mee met het kiezen van zijn lievelingskleur,maar die hebben we vlug ontdekt bij het mengen van 2 kleuren.We luisterden naar het verhaal van Jules en zijn nieuwe geverfde slaapkamer.We luisterden naar het lied:"Ik wil schilder worden" en speelden met het versje 'Rood,geel,blauw,ik hou van jou!'
Onze nieuwe vriendjes hebben al fijn kunnen spelen in de klas en iedereen vond de intrede van de glijbaan ook weer reuze!
Volgende week werken we verder rond kleuren en gaan we vooral veel vertellen over onze lievelingsverhalen.Wie weet zit er wel al een Sinterklaasverhaaltje tussen?
Prettig weekend,Juf Anja
Welkom bij Kleuters Kallo