woensdag 24 november 2010

3KL Sinterklaas kapoentje...


Iedereen heeft het reeds gemerkt ! Sinterklaas met zijn talrijke Pieten zijn in ons land.
Onze klas hebben we omgetoverd : dé stoomboot, een Sinthuis met bureau, troon, werkhuis,kledij van Sint en Piet..., een reuzehoge schoorsteen met natuurlijk cadeautjes, een schoenwinkel (zodat we een gepaste schoen vinden om klaar te zetten !). We hebben gedurende die dagen een extra juf gehad in de klas : juf Liszl. We speelden samen een leuk geluidenspel met eitjes uit het kippenhok van Sinterklaas ! In januari komt zij nog eens fijne spelletjes spelen.
Met vrolijke Sintliedjes op de achtergrond leven we ons volledig in. Ondertussen hebben we ook een schoen geknutseld, die we gaan klaar zetten op donderdagavond. Breng je ook iets lekkers mee ? Of maak je een leuke tekening ? Hopelijk komen Sint en Piet eens op bezoek zodat ze hun prachtige zelfportretten kunnen bewonderen !
Met schoenen meten we afstanden van Piet tot de schoorsteen. Met welke schoen hebben we de meeste voetstappen nodig ? Met de grote of de kleine schoenen ? Meten en tellen maar ! We spelen met liedjes en versjes, genieten van de verhaaltjes (die nu verteld worden in de stoomboot), kleden Sinterklaas aan in de juiste volgorde en nog zoveel meer ! En... sssttt... we bereiden ons volop voor op het leukste feest voor oma en opa ! En ja....misschien is dit jaar Sinterklaas ook wel van de partij !

Tot 3 december ! WELKOM !
Vele Sint- en Pietengroetjes vanuit 3KL !
Welkom bij Kleuters Kallo