maandag 29 november 2010

3Kl ....uitgenodigd in het logeerhuis van de Sint !



Wow ! Wat een verrassing !
Na het nachtelijk bezoek van Sinterklaas en zijn....ja, ja...rommelpiet, vonden we tussen talrijke letterkoekjes een geheimzinnige brief.
Deze brief was speciaal geschreven voor de 3de kleuterklas door niemand anders dan Sinterklaas !
We werden maandagochtend uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in hun logeerhuis 'Het Sinthuis' te Sint-Niklaas. Gelukkig had 'Ringeling' ons tijdig gewekt en vertrokken we met prachtige tekeningen naar Sint-Niklaas. Paardenpiet, kokpiet, vergeetpiet,...en baspiet stonden ons op te wachten.
Alle deuren van de kamers stonden open om een kijkje te kunnen nemen.
De ontspanningsruimte, de 'rommel'badkamer van de pieten, de keurige rode badkamer van de Sint, de slaapkamers, de pakjeskamer mét de computerpiet, de werkkamer, de 'troon'toilet van Sinterklaas, de schoorsteentoilet van piet, de gedekte snoepjestafel, .... We hebben zelfs de sleutel zien hangen van onze school bij de sleutelpiet. Dus heeft je huis geen schoorsteen ?
Geen nood, sleutelpiet heeft de oplossing !
Ook heeft onze juf even mogen voorlezen uit hét boek van Sinterklaas !
We hebben Sinterklaas zijn shampoo mogen ruiken. Mmmm...heerlijke parfum ! Zelfs Remco zijn cadeautje lag juist op de inpaktafel ! Jammer hebben we Sinterklaas vandaag niet kunnen ontmoeten...maar... in de agenda van de hoofdpiet stond vermeld : VRIJDAG 3 DECEMBER : KALLO !
Dus nog even aftellen...en ons geduld wordt zeker beloond !
Bedankt pieten voor het fijne bezoek, de heerlijke chocolade en lekkere fristi ! Tot binnenkort !
De pieten vanuit de 3de kleuterklas !
Jullie kunnen ook op webblog van het 1ste leerjaar kijken !
Daar vind je ook foto's van het Sinthuis.
Welkom bij Kleuters Kallo