zondag 6 februari 2011

3KL Kunstenaars aan het werk...


Hallo allemaal,

Vorige week zijn we enthousiast aan de slag gegaan om onze kunsttalenten aan elkaar te laten zien !
We moeten onze opdracht vervullen zodat de bewaker van het museum terug blij kan worden !
Vanuit onze eigen belangrijke verzameling zijn we gaan brainstormen om een beeld te construeren met ijzerdraad. We hebben eerst spijkers in een houten plank getimmerd. Daarrond draaiden we ijzerdraad in de gewenste vormen. We scheurden papier, stopten het in de behangerslijm en construeerden het glibberig papier rond de ijzerdraad. De volgende dag bleek ons beeld helemaal hard te zijn !
Nu zijn we volop bezig met ons beeld te beschilderen.
Verder bekeken we tal van kunstwerken van beroemde kunstenaars :
Vincent Van Gogh, Rubens, Ensor, Picasso, Mondriaan,...
Het lukte ons zelfs om aan de schilderwijze te zien bij welke kunstenaar het werk hoort. Knap hoor !
We schilderden zelfs met rietjes ! Goed blazen op de verfspatten ! Hé, de kleuren veranderen...en zelf de vormen ! Ook hebben we met een echt schilderspalet geschilderd. We mengden kleuren en dit alles met 1 penseel...dit was net iets anders dan het potschilderen (elke borstel in een kleurpotje).
Om goed te leren schrijven, is het noodzakelijk dat we heel veel bewegingen oefenen vanuit onze schouders, armen en polsen. Vandaar dat we regelmatig tekenen op muziek : schrijfdans genoemd !
We leefden ons uit zoals een vulkaan die uitbarstte !
Volgende week werken we zeker nog verder rond thema kunst en hopen we de museumbewaker en zijn kunstenaars nog eens terug te zien om onze geleverde werkjes al eens te tonen.
Tot volgende week !
Kunstige groetjes vanuit het kunstatelier 3KL ! 
Welkom bij Kleuters Kallo