zaterdag 13 oktober 2012

1 KB Kabouters in onze klas + boomgaard.

Hallokidoki allemaal,


PLOPPERDEPLOP ...wat is dat nu in onze klas juf?  De kabouters waren deze week op bezoek in onze klas.Zoals je kan zien, hadden we kabouter Jules en kabouter Snuffel in onze klas. Alle kapoenen dachten dat onze Jules weg was op maandagmorgen ...maar na een zoektocht doorheen onze klas hebben we hem gelukkig gevonden. Jules zat tussen de kabouters en bij de paddenstoel verstopt. Aan onze knutseltafel gingen we aan het werk en maakten een paddenstoel, een kaboutertje versieren met onze verfflesjes want die mag niet ontbreken in ons herfststukje dat we gaan maken.Wat niet zo  gemakkelijk ging was het schilderen van een eierkarton. Al die putjes en bergjes helemaal vol schilderen, was een beetje moeilijk! Maar het is gelukt bij alle kabouters van de rode klas!
Op dinsdag gingen we in onze wandelbus op stap naar de boomgaard. Met de laarsjes aan onze voetjes en het emmertje in onze hand vertrokken we al vertellend naar de boomgaard onder een stralende zon. Wat zie je veel als je zo wandelt...koeien, mais, palen waar de juf niet tegen mag botsen, ... We zochten hoog/laag in de bomen, tussen de blaadjes aan de bomen en soms op de grond. Wanneer onze emmers goed gevuld waren, gingen we terug naar school. Wat een geluk dat we enkele mama's mee hadden genomen want onze emmers begonnen onderweg toch wel wat zwaar te wegen. Dank je wel mama van Jack en mama van Seppe voor het helpen en het dragen van de gevulde emmers!!!
Volgende week gaan we werken rond "Spinnen en slakjes." Wie zin heeft om op spinnenjacht te gaan met mama en papa of met oma of wie dan ook...heel goed! Breng gerust de gevonden spinnen en slakken maar mee naar onze klas. Heel erg bedank alvastt!Kleine takjes zijn ook welkom...
 
Kaboutergroetjes,
jullie kaboutertje en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo