zondag 21 oktober 2012

3KL Het spinnenhotel is geopend !

Sinds vrijdag is ons spinnenhotel in de klas geopend verklaard met als eerste bezoeker 'de reuzenspin van Wannes' ! En inderdaad na het kriebeldier van dichtbij en onder de loep bestudeerd te hebben, mag hij voortaan de naam SPIN dragen. (kop, achterlijf, 8 poten, 8 ogen...hij had het allemaal). Als je nog spinnentjes vindt, en de spin wil komen logeren, mag je hem altijd meebrengen naar de klas. Vrijdag sluit ons spinnenhotel en mogen de diertjes terug de natuur in !
 
In de klas timmeren we erop los ! Met spijkers en draad maken we een echt spinnenweb !
Soms kregen onze handen een toverkleurtje ! Was dit niet als voorbereiding voor ons halloweenlampion ?
We telden deze week héél veel ! Zeker tot 8 ! 8 ogen... 8poten... Nu weten we echt wel hoeveel 8 is ! Zelfs onze zelfgemaakte kriebelspinnen hadden op een nacht webben gemaakt... maar hoe lang was nu 1 draad ? Weten = meten ! De draadjes van het web waren 1 meter lang ! Wat is er in de klas kleiner of groter dan 1 meter ? Meten maar !
 
We speelden met kriebelversjes, kriebelliedjes; keken in spinnenboeken en luisterden naar fijne verhalen. Ook probeerden we een ander droevig herfstdier te helpen ! De naaktslak wou graag een huisje ! Dus tekenden we eerst met potlood een spiraal ! We tekenden netjes over de potloodlijntjes met waskrijt ! Hun huisje kreeg een prachtige kleur !
 
Joepie ! Maandag gaan we nog herfstschatten zoeken in 'Hof Ter Saksen' te Haasdonk. Vergeet je laarzen en een zakje niet !
Jammer ! Woensdag is het GEEN SCHOOL ! Het is pedagogische studiedag !
Joepie ! Joepie ! Donderdagnamiddag is het spelletjesnamiddag !
Joepie ! Joepie ! Joepie ! Vrijdagavond gaan we wandelen in het donker ! Ggggrrrrr.... ! Vergeet je lampion niet !
 
Griezelige groetjes.... de griezeltjes uit de 3de kleuterklas ! Ggrrrrrr....!
Welkom bij Kleuters Kallo