zondag 18 november 2012

1KA Sprookjes en Toeka op bezoek.


Hallo allemaal,

de voorbije weken werden we ondergedompeld in de sprookjeswereld. Wat speelden we heel graag zelf de Boze wolf en de drie biggetjes in de klas, daarna eveneens Roodkapje.

We schilderden zelf een biggetje in de modder, kleurden met wasco een roos biggetje en toverden daarna modder met waterverf, stempelden het gekozen huisje (stro, hout of stenen) met een spons, versierden het dak met verfflesjes of kleurpotloden. Het leukste was misschien nog wel de verf mengen met onze handen (mandje van Roodkapje) en niet te vergeten de koekjes maken uit brooddeeg. 
Met Goudlokje en de drie beren was het iets moeilijker tijdens het knutselen...serieren...wat hoort waar? Het kleine stoeltje bij baby Beer, de grote stoel bij papa Beer en de andere stoel bij mama Beer, enz.

Om onze week af te sluiten, hebben we kennis gemaakt met Toeka. Ai, ai,ai, Toeka kent de speelplaatsafspraken nog niet zo goed...MAAR wij wel hoor!

We kregen ook hulp van Juf Samantha. Zij is een eerste jaarsstagiaire kleuterjuf. Zoals je op de foto's kan zien, heeft ze al enkele leuke spelletjes met ons gedaan. Juf Samantha zal regelmatig te zien zijn in onze klas! We wensen haar een aangename, fijne, maar ook leerrijke tijd toe!!!

Vele sprookjesgroetjes,
jullie sprookjesheld en Juf Katrien

Welkom bij Kleuters Kallo