maandag 12 november 2012

3KL Boeken, boeken, boeken,... ik zoek in alle hoeken !

Dag mama's en papa's,
 
Mijn eerste week als juf Tineke in de klas zit erop. Zoals jullie weten zijn we rond het thema boeken aan het werken.
 
Voor de kleuters enkel prentenboeken ? Nee, hoor ! We hebben over de verschillende soorten boeken geleerd en we zijn aan de slag gegaan met letters en cijfers.
Van onze naam hebben we een heel leuk lint gemaakt. Om te tellen hebben we ons eigen telboekje gemaakt. De letter 'B' gaan we niet snel vergeten. Zoeken, zoeken en nog eens zoeken in boeken. Dat hebben we gedaan ! Als we iets vonden dat met de letter 'B' begon, knipten we het uit en kleefden we alles in de grote 'B'. We vonden ballen, boren, bellen, blokken,... en nog zoveel meer !
Hoe een boek eruit ziet weten we nu als de besten. Een boek heeft een voor-en achterkant, een rug, een titel. Het is geschreven door een auteur en de illustrator maakt de tekeningen.
Maar zonder papier geen boek ! De 3de kleuterklas kan jullie met trots hun zelfgemaakt papier voorstellen. Kijk maar goed naar de foto's, daar kan je het hele proces zien hoe we papier maken !
 
 
Wij kunnen jullie ook met trots ons zelfgemaakt boek voorstellen. Veel gaan we hier nog niet over vertellen. Ons boek gaat naar de drukkerij van onze school en dan komen jullie meer te weten.
Vorige vrijdag brachten we ook een bibliotheekbezoek en vonden weer prachtige leesschatten ! Joepie !
Deze week duiken we nog een weekje samen in de boeken !
 
Vele leesgroetjes van de 3de kleuterklas, juf Natasja en juf Tineke !
 
Welkom bij Kleuters Kallo