zaterdag 15 december 2012

3KL Kerstmis vieren... boom versieren...

snoepbol hier, snoepbol daar,
slinger hier, slinger daar,
lichtje hier, lichtje daar,
sterretje hier, sterretje daar...
en onze boom is nu helemaal KLAAR !
 
 
In onze klas heerst er een heel gezellige kerstsfeer !
Onze winkel in omgetoverd in een leuk kerstmarktje. In het poppenhuis verkleden we ons in kersmannetjes- en vrouwtjes ! Wow... we dragen zelfs 'kerstbaloorbellen'. Wat een lang woord ! We klappen wel 5 keer in onze handen ! Kennen we nog zo'n lange woorden ? Welk woord begint nog met 'K' zoals kerstmis ? En welke nieuwe woorden kunnen we maken ? Ik heb het woordje hand en het woordje schoen. We nemen onze lijm en kleven de 2 woordjes aan elkaar. Hé, we maken een nieuw woord : handschoen ! Ken je nog andere samengestelde woordjes ?
We spelen en tellen met de kerstballen. Wie vindt de middelste, de eerste, de voorlaatste bal in de rij? Je mag 1 bal meer dan 3 ballen in de boom hangen. Kan jij 1 bal minder dan 5 in de boom hangen ?
Zo leren we weer al spelend heel wat !
We vertelden het kerstverhaaltje en spelen hiermee een echt rollenspel ! We zingen kerstliedjes én oefenen volop onze (toch wel al lange) nieuwjaarsbrief ! Wie durft al alleen voor de klas zijn briefje opzeggen ? De toeschouwers spelen dan mama, papa, oma, opa, meter, peter of misschien wel tante Sidonia !
We tekenden met witte kaarsen op wit papier. Waar zijn onze mooie lussen ? Geen nood... even een toverspreuk en wat verdunde verf en... daar komen de krullen tevoorschijn ! Hé, is dat al niet een beetje de schrijfletter 'e' ?
We knippen stroken papier,
maken een rondje, we nieten of kleven de ringen door elkaar én letten op de kleuren ! We maken een kleurenpatroon met de slingers voor in de boom !
Met stroken papier bouwen we zelf aan een kerstboom. We meten de stroken en kleven ze van lang naar kort naast de stam van de boom. We ontdekken een driehoek in onze kerstboom. Rijgen we door de kerstboom ook een mooie slinger met glitterlint ? Op en neer, op en neer,...
 
Onze weekkalender voor volgende week :
Maandagnamiddag : gaan we glijden op het ijs ! (vertrek om 13.00u)
Dinsdagnamiddag : spelletjesnamiddag !
Woensdagvoormiddag : KERSTFEEST in feestkledij ! HOERA !
VRIJDAG na school : KERSTBORREL ! IEDEREEN VAN HARTE WELKOM !!!
 
Joepie ! Het wordt een fijne laatse schoolweek in 2012 !
Vrolijke kerstgroetjes vanuit de 3de kleuterklas !
Welkom bij Kleuters Kallo