dinsdag 15 januari 2013

3 KL Wij spelen postbode !


In de klas staat een kantoor met een grote rode postbus. Het is ons postkantoor. Hier sorteren we de brieven per straat, kleven we postzegels en stempelen we de 'P' van postbode op de postzegels.
Heel veel straten(kaststraat, bloemstraat, appelstraat,...) met brievenbussen en huisnummers vind je er ook ! Per twee hebben we een adres gekozen in de klas. Zo kunnen we briefjes naar elkaar schrijven. We vergeten niets op onze brief  te schrijven ! Maar geen nood ! Binnenkort wandelen we naar de échte postbus in Kallo en zullen we daar een briefjes posten voor onze liefste mama's en papa's.
De postbode had een groot probleem ! Hij vond zijn sleutel van de postbus niet meer. Natuurlijk vonden we dé oplossing ! Laten we een 'franjesleutelhanger' maken. Met hulp van wat wol, karton en een stappenplan knutselden we een echte sleutel met een franje eraan ! Die zal hij nooit meer verliezen. Ook hebben we een échte originele postzak gemaakt. Zelfs een spiegeltas ! We schilderden per twee aan de tas. Het ene vriendje schilderde stap voor stap aan de ene zijde van de tas, de andere was net een spiegeltje en probeerde net hetzelfde te schilderen. Zijn het geen kleurrijke posttassen ?
 
 
Vorige week woensdag hebben we rond poëzie gewerkt naar aanleiding van de gedichtendag op donderdag 31 januari (info volgt later).
 
1,2,3,4,... hoedje van papier !
We leerden hoedjes vouwen die daarna echte zeemanshoedjes werden.
We speelden met versjes rond het thema 'WATER'
We maakten oa. een fanfare met allerlei ritmische muziekinstrumenten !

 
De 6de klassers kwamen vorige vrijdag onze bibliotheekboekjes voorlezen. We tekenden er samen een leuke tekening over. Vonden we het deze week ook fijn ? En of we dat fijn vonden !!!
Tot volgende maand want we hebben ondertussen al nieuwe spannende, leuke en grappige boeken gevonden tussen al die leesschatten in de bibliotheek !
 
 
Tot de volgende keer !
Vele POST- en SNEEUWGROETJES vanuit de 3de kleuterklas !!!



Welkom bij Kleuters Kallo