vrijdag 22 maart 2013

1KP Papa de haan,mama de kip en Kwak het kuikentje!

Beste mama's en papa's,

Wie was er eerst de kip of het ei?
Tja,het blijft ons boeien ,maar we zijn er van overtuigd dat kippen mama's kunnen zijn en de haan steeds als papa zijn rol draagt.
Het is leuk om onze peuters het denkwerk te laten doen over de kip en het ei en dan pas lijkt alles zo vanzelfsprekend! Deze week had ik een extra groot kuikentje(handpop) laten uitkomen in de klas.Kwak was een schattig 'wollebolkuikentje ' om te knuffelen in de klas.We hebben er ook een versje over geleerd.Dinsdag hebben we de paasboom versierd!(Gelukkig stonden er al wat jonge blaadjes aan en kan hij verder bloeien in de emmer water)
Het is nu eenmaal lente,maar blijkbaar moeten we de natuur wat helpen om resultaten te zien.Het versieren van de krulwilg vonden we zéér uitdagend en zelfs zeer moeilijk met die kromme takjes.We zijn ook gestart met een knutselen van een grote paasmand!We verwachten heel wat chocolade-eieren,hé!We speelden enkele spelletjes met verschillende gekleurde eieren(memory,lotto,raadselliedje).Verder luisterden we naar de verhalen (Kom uit het ei,kleintje! en Piep,het is Pasen)
Volgende week gaan we wat meer eitjes proeven en kleuren en knutselen we wat paasbloemen,...
Tot maandag,
Juf Anja
N.B.Ik ben nog op zoek naar enkele kaboutermutsen die niet zijn teruggekeerd na het optreden tijdens het grootoudersfeest.Kunnen jullie die a.u.b. terug bezorgen in onze klas? Dank je wel!
Welkom bij Kleuters Kallo