donderdag 28 maart 2013

3KL Van schildknaap tot... RIDDER !

Eindelijk was het vandaag zover... een dag waar we al even naar uitkeken !
Een bezoek aan het 'GRAVENSTEEN' te Gent !
 
Samen met het 1ste leerjaar vertrokken we deze ochtend met de bus richting Gent. We maakten een korte 'stadswandeling' langshe
en historische huisjes, kerken en bootjes tot we plots een heel oud gebouw zagen ! Met kantelen ! Met uitkijktorens ! Met vlaggen ! Met een grote poort ! Met een echte SCHILDKNAAP ! Hij verwelkomde ons hartelijk in het grote kasteel van de GRAAF ! Maar vooraleer we met hem op pad mochten, leerden we groeten zoals een jonkvrouw en een schildknaap. Deze eerste opdracht hadden we al goed vervuld ! Dus werden we bekroond tot schildknaap.
 
 
Met een afbeelding van een schild op onze buik vertrokken we van de paardenstal naar de 'duiventoren', doorheen duistere gangen naar de grote zaal van de graaf. Daar werden we begroet door een échte RIDDER ! Hij leefden al héél lang in het kasteel en was nog steeds op zoek naar een kistje vol met gouden munten ! Wanneer hij dit kiste vond mocht hij een ontmoeting hebben met de prachtige dochter van de GRAAF ! Maar helaas ! Hij vond nergens het kistje ! Natuurlijk waren wij dé DAPPERE SCHILDKNAPEN van KALLO ! Wij besloten om hem te helpen zoeken. Wij werden voor de zoektocht bekroond tot een échte RIDDER. De grote ridder gaf ons een tik met zijn ZWAARD op onze RECHTERSCHOUDER  !WOW !!! Vanaf nu zijn wij échte RIDDERS ! En dan... op zoek ! Langs smalle WENTELTRAPPEN, na het bekijken van verdedigingsmaterialen zoals DOLKEN, ZWAARDEN,het bekijken van andere kamers in het kasteel, ontdekten we een diepe WENSPUT (of was het de VERGEETPUT ?) ! Ssssttt... onze juf wenste dat we het schatkistje zouden vinden !!! En ja... de wens kwam écht uit...want na een vraagjesquiz van de schildknaap verdienden we telkens een puzzelstukje dat ons een TIP gaf van de verstopplaats ! Een RAT !!! En waren leven RATTEN ? In de KELDER !!! Samen daalden we de trap van de kelder af... en Gabriël vond in een gleufje van de reuze dikke muren de.... KIST vol met GOUDMUNTEN !!! Joepie !!!
 
Het was een spannende, leerrijke uitstap die we niet vlug zullen vergeten !
DANK JE WEL ridders van het 1ste leerjaar !
DANK JE WEL ridder An, mama van Lotte !
DANK JE WEL ridder Lieselotte !
DANK JE WEL SCHILDKNAPEN, RIDDERS van het GRAVENSTEEN !
DANK JE WEL ridders uit de 3de kleuterklas...
ook de juf heeft er volop van genoten !
 
En nu...
Slaap maar lekker... want wie weet vliegen er deze nacht vreemde klokken boven Kallo ?
Hopelijk zijn de paashazen dan niet de allergrootste deugnieten en vinden we misschien morgen wel een heerlijk ei !
Want EI, EI, EI,
ook ik lust wel een CHOCOLADE-EI !!!
 
Ridderlijke groetjes,
ridder Natasja

Welkom bij Kleuters Kallo