woensdag 1 mei 2013

1KA Jules op de boerderij.

Hallo allemaal,

de voorbije week gingen we eens een kijkje nemen op de boerderij samen met Jules. Jules had elke dag een ander dierenvriend(koe, schaap, varken, paard). We bootsten de geluiden na, sloten onze ogen om te luisteren waar het dierengeluid vandaan kwam, met een schaar knipten we stukjes papier om daarna op te kleven IN de koe, zelf een schaap schilderen en gras bij tekenen, ...


Niet te vergeten om af en toe onze bloemen wat water te geven...joepie ze beginnen te groeien, juf!


We kregen bezoek van Clown Nina in onze klas. Die kwam eens luisteren wat we allemaal al kennen van het circus. Binnen enkele weken komt Clown Nina terug naar onze klas om allerlei activiteiten en spelletjes te doen! We kijken er alvast naar uit.

De buikgriep doet ondertussen de ronde in onze klas... maar geen probleem...er wordt een bed geïnstalleerd met Jules en Snuffel...heel belangrijk de zieke kapoen krijgt bezoek van zijn klasgenoten!


Op vrijdag vierden we feest want onze Mats is 4 jaar geworden. We zongen uit volle borst, maakten vuurwerk, smulden van de lekkere zelfgemaakte cake! Een feest om nooit meer te vergeten! Dank jewel aan de makers van de cake!

Op maandag trotseerden we de regenbuien en gingen we op stap naar de koeienboerderij met de wandelbus. Bewonderend keken we met ons allen naar de kalfjes, koeien en stieren. Enkele reacties : "Waw, kijk juf, dat kalfje doet kiekeboe naar ons!"  Kijk juf, zo schattig, het kalfje drinkt melk bij haar mama." "Wow, zo'n grote papakoe (stier), juf ?!


Gisteren (dinsdag, 30april) kregen we bezoek van " Dieren op wielen. " Geitjes, cavia's, een kip en een haan hebben we van heel dichtbij een goed bekeken en geknuffeld, brood mogen geven aan de geitjes.

De komende week werken we verder rond het thema " Mijn mama."
SSttt...we hebben een geheimpje voor onze mama's! Wij vertellen nog niets!

Vele groetjes,
de kapoenen uit de rode klas en juf Katrien


Welkom bij Kleuters Kallo