woensdag 25 september 2013

1KA: Opstaan & Slapengaan / Dag & Nacht



Dag Allemaal,  

Vorige week maandag maakten we Juleke en zijn Hondje wakker. Wat moet er allemaal gebeuren als je opstaat? De kleuters wisten het goed en konden Juleke helpen met: pyjama uitdoen, wassen, kleren aandoen, ontbijten, tanden poetsen,...  Wanneer het tijd was om naar huis te gaan, hebben  de kleuters Juleke weer in zijn bedje gestopt. Maar niet zonder eerst een verhaaltje voor te lezen.  

De kleuters vertelden hoe het bij hen thuis gaat wanneer ze opstaan en gaan slapen en bij iedereen is het een beetje anders. Sommigen gaan eerst in bad en dan slapen, maar er zijn ook kleuters die een douche nemen. Dan zijn er weer kleuters die in hun pyjama gaan ontbijten en anderen die zich eerst aankleden en dan pas ontbijten. Bij sommigen blijft er een klein lampje branden 's nachts en bij de anderen is het helemaal donker. En zo konden we verschillen blijven vinden..

In heb boekje: 'Het nachtlampje van Jules' zagen we hoe het slapengaan van Juleke eraan toe ging.

Verder speelden we met lampjes in het donkere hoekje onder de glijbaan, maakten we de nacht zwart door te stempelen maar opgepast: we mochten niet op Janneke Maan stempelen. We legden de poppen in de poppenkamer in bed, gaven de zon mooie stralen door stukjes papier te scheuren, tekenden zonnetjes in verf, legden gevallen sterren uit de hemel van groot naar klein, probeerden zelf de zon te zijn: we maakten ons lichaam rond op alle mogelijk manieren. We deden een ochtendgroet voor de zon, ...


Deze week en volgende week zijn de kleuters in goede handen bij juf Victorine omdat ik spijtig genoeg niet aanwezig kan zijn wegens ziekte.

Tot binnen 2 weken!
Juf Karlien



Welkom bij Kleuters Kallo