vrijdag 27 september 2013

1KP Ik dek de tafel,ik smeer een boterham!

Beste mama's en papa's,

Het is niet zo moeilijk om elke dag te kiezen wat we willen eten,maar het zelf nemen en de tafel dekken is een pak moeilijker .Ondertussen kan ik mijn kleuters al niet meer beetnemen met het verkeerde bestek te gebruiken bij bijvoorbeeld,soep eten,of een boterham smeren.
We weten ook heel goed dat je normaal gezien geen aardappelen s'morgens eet,maar lekkere boterhammen,cornflakes,fruit enz...op de tafel dan terugvindt. We hebben voor onze klaspop Jules dus ook veel de tafel gedekt, zelfs met het tienuurtje lag er een koekje klaar voor hem. Verder hebben we enkele leuke doe-versjes aangeleerd, waaronder Chocomond! We keken naar het verhaal hoe dat Jules een boterham klaarmaakte voor zijn papa en  leerden ook een Honger-liedje, waarbij ons buikje vaak ging 'rommelen'. Ons knutselwerkje is een reuze-grote placemat geworden, dus weten we voortaan waar het vorkje en het mesje moeten liggen.
Deze week vierde Zoë haar derde verjaardag en konden we smullen van lekkere cupcakes en dronken we fruitsap. Volgende week gaan we meer vertellen over het thema fruit en smullen we nog even verder.
Prettig weekend,
Juf Anja

Welkom bij Kleuters Kallo