donderdag 21 november 2013

3KLa Voorlezen is fijn !

voor GROOT en klein !
 
Deze week is het VOORLEESWEEK !
De prentenboeken worden extra in de kijker gezet. Onze juf leest elke dag voor. Toch maken we het deze week extra speciaal door enkele andere 'voorlezers' uit te nodigen !
 
Zo kwam de mama van Flor een 'weetboekje' over dieren voorlezen. Nu weten wij waarom zebra streepjes heeft en waarom een olifant een slurf heeft,...
 

De mama van Stan V. had twee prentenboeken meegebracht. Bij het eerste boekje wou een olifant verder dan het einde van de zee kijken. Het tweede verhaaltje was heel grappig ! Een meisje had een heel vreemd kapsel.. zelfs met hagedissen erin verstopt ! Ha, ha, ha...
 
 
Zenn z'n mama vertelde het verhaal van : 'Het lelijke eendje'. Een heel mooi sprookje waar we ook van hebben genoten.
 
 
Ook de oma van Silke kwam heel enthousiast voorlezen. Het werd boven in onze 'stoomboot' (leeshoek) zoooooo... stil tijdens het luisteren naar het spannend sprookje 'Peter Pan' !
 
 
Donderdag was er een grote verrassing !
Juf Annelies, met een klein bol buikje, kwam ook twee prentenboeken voorlezen. Samen met de kleuters van juf Dorien zaten we gezellig boven in de boot. 
Wauw... wat kunnen wij al heel lang aandachtig naar een verhaal luisteren.
De drie juffen waren SUPER FIER ! 
 
En morgen... vrijdag... als mooie afsluiter van de voorleesweek stellen we ons zelfgemaakt prentenboek voor aan de andere 3de kleuterklas en binnenkort kunnen ook jullie ervan genieten ! HOERA !
 
Gezellige lees-en luistergroetjes van alle boekenfans uit 3KLa !
Welkom bij Kleuters Kallo