zondag 12 januari 2014

1KA: WELKOM in de klas van: ELvis

Dag allemaal, 


Maandag was het dan eindelijk zover en mochten we in de nieuwe klas gaan spelen!

Wat bleek, we waren niet alleen in de klas. ELvis een oranje vis, woont in onze klas naast zijn lichtgevende steen en zijn micro. Want ELvis zingt heeeel graag. Zijn beste vriend 'Eddy de Eend' woont in een klein vogelhuisje naast ELvis en komt er enkel uit om naar de kleuters te luisteren (tijdens de vertelronde). Het kindje dat Eddy de Eend vasthoudt , mag dan iets vertellen en de anderen luisteren dan, zo wordt Eddy de Eend voorzichtig doorgegeven.

De zeevrienden van ELvis waren deze week ook op bezoek (de zeeslangen, de verdrietige en blije dolfijn, de rechte en kromme garnaal, de schone en de vieze zeester en de dikke en de dunne octopus). De kleuters vonden de octopus toch wel het interessantste dier, we knipten dan ook een octopuskroon zodat we er zelf één konden spelen. 

We speelden deze week veel met het nieuwe speelgoed, met plasticine probeerden we visjes te maken, met een priknaald prikten we gaatjes in een octopus, we deden op muziek de golven van de zee na met onze armen, benen, lichaam,... en probeerden daarna golven te tekenen op papier, we zongen een aftelliedje over eendjes die in de zee wilden zwemmen , maar ai ai ai de haai at hen allemaal op, in de kring luisteren we naar een liedje over een schaartje dat noooit moe werd, we probeerden dan ook te mee doen met een schaar op het 'kniplied', we rolden ballonvisjes over onze armen, benen en gezicht die wel heel zacht waren, we luisterden naar een lied van ELvis dat hij door zijn micro zong,...

Het was een toffe eerste week in onze nieuwe klas!!

Volgende week gaan we een weekje spelen rond VOGELTJES


Groetjes
Juf Karlien
Welkom bij Kleuters Kallo