dinsdag 28 januari 2014

1KB Jules wordt 3 jaar!

Oei, wat was dat nu op maandagmorgen...Jules zat in onze klas met een klein koffertje. Wat zou daar nu inzitten? Jules had uitnodigingen bij, een aftelkalender. Spannend dat was het zeker wel! We mochten aftellen met de aftelkalender tot vrijdag en dan...een groot feest! Maar Jules was verdrietig wanneer hij onze klas zag. Samen gingen we op zoek wat er allemaal bij een feest hoort om onze klas zo feestelijk mogelijk te maken voor Jules. Jullie kapoenen wisten maar al te goed wat we nodig hadden. Vlagjes, kronen, ballonnen, pakjes, inpakpapier, lintjes, taart, cake, feestborden en feestbekers. We schilderden eens een ronde vorm...niet zo gemakkelijk  voor iedereen en onze kaarsen kregen een zelfgekozen kleur.
Op dinsdag gingen we druk aan het werk...we stempelden op een groot blad papier met een ballon   twee kleuren verf  door elkaar. Een beetje knipwerk voor de juf en daar heeft iedereen een kroon.
Joepie, weer een nachtje minder of een dagje dichter bij het feest. Vandaag slagroom maken voor op onze taart. Niet zo eenvoudig om eerst zijdepapier te scheuren, daarna propjes van maken en in de taart steken. Onze taarten zijn ook al klaar.
Tussendoor waren we al heel hard aan het oefenen met de verjaardagsliedjes. Wat kunnen we die al goed meezingen. Als we maar mogen zingen en dansen dat vindt iedereen fijn uit de rode klas!
Nog even een taart op papier knutselen was de uitdaging voor op donderdag.
Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver...de grote dag! Jules zijn kroon op zijn hoofd, lekkere pannenkoeken smullen en fruitsap drinken. En bij een feest hoor je ook te dansen!
Het was een feest om nooit meer te vergeten! O ja, Jules is heel blij met zijn pakje. Dank jewel ;)
Ook dank je wel Jules voor al de lekkernijen!


Bij al deze leuke activiteiten horen ook nieuwe woorden...die kan je terug vinden schuin gedrukt en in het vet.
Er zullen nog foto's volgen. Een klein deel staat er alvast op.


Feestgroetjes,
Juf Sofie en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo