zondag 16 februari 2014

1KB: grootouderweek 

Deze week stond volledig in het teken van onze grootouders
We merkten snel dat iedereen andere benamingen gebruikt, zoals: oma, opa, moeke, vake, omi, opi, pepe, meme,... 

Er zijn heel wat oma's en opa's in onze klas geweest om samen met onze kapoenen een spel te spelen of om samen knus een verhaaltje te lezen in de kring. We vonden het super leuk om die oma's en opa's eens in onze klas te hebben! Dus dankjewel aan jullie allen :)! (Zie fotoalbum voor de andere foto's)



Naast al die bezoekjes van oma en opa kleurden we een halssnoer in voor oma. We mochten twee kleuren kiezen en deze moesten we om de beurt gebruiken. Hier moesten we toch heel goed bij nadenken, niet gemakkelijk hoor..!

We oefenden met onze schaar, hoe moeten we die juist vasthouden juf? Als we het onder de knie hadden, konden we van start gaan. Knippen, knippen, knippen in plasticine, sommige kleuters konden er niet genoeg van krijgen. 


Daarnaast oefenden we ook voor ons optreden voor vrijdag. We schudden onze handen los en maakten ze goed warm, zodat we oma/opa een zalige massage konden geven. Aan jullie lachende gezichten te zien, konden we afleiden dat jullie ervan genoten hebben! Het was een geslaagd grootouderfeest :)! 

In onze klas was er ook een grote muur voorzien voor alle foto's van onze grootouders! We lieten elkaar onze grootouders zien en er kwamen spontaan verhalen naar boven. Wat doen wij allemaal met onze oma's en opa's? Wij weten één ding zeker: jullie oogappels vertellen vol lof over jullie! 


Morgen starten we met het thema carnaval, we blijven dus in de feeststemming :)! 
Vele groetjes vanuit de rode klas! 

Welkom bij Kleuters Kallo