zondag 9 februari 2014

1KB Lol met wol.

Hallo mama's en papa's,

de voorbije weken hebben we veel plezier gehad met wol. We leerden dat een schaap een dikke vacht heeft van wol. Wanneer het schaap geschoren is, wordt de vacht gewassen, draden gemaakt, gekleurd en dan kunnen we gaan breien. Je kan kiezen wat jezelf wil breien : een sjaal, een trui, een muts, ... Al is dit nog iets te vroeg voor ons. We houden het bij spinnenwebben weven in de klas waar we dan onder,over,tussen, ...konden kruipen.
Vol bewondering gingen de kleuters zelf op zoek naar wat er allemaal van wol is. Elke dag opnieuw hadden we weer iets ontdekt. Raar was wel een beetje wanneer we konden voelen aan de vacht van een schaap. Reacties van enkele kleuters : " Dat stinkt, juf." "Het is wel zacht."


Wat deden we nog allemaal?


Vlinders maken, spelen met een bol wol, de klas omtoveren tot 1 groot spinnenweb, tekenen met stiften op stof om daarna popjes van te maken.
Niet te vergeten dat we ook de was hebben gedaan...jaja... mama's we kunnen allemaal de was heel mooi aan de wasdraad hangen.
In het versje verdwenen steeds onze tenen, maar ook wel eens onze buik, het hoofd, onze handen. Gelukkig werden ze steeds terug getoverd.




Nog meer wol- en stofavonturen te bekijken bij de foto's.

Nog een fijne zondagavond.
Tot morgen,
wollige groeten uit de rode klas


Welkom bij Kleuters Kallo