zaterdag 15 maart 2014

1KA: Lore & Wout 4 Jaar! & met dit prachtige weertje gingen wij op zoek naar BLOEMETJES!

Dag Allemaal, 

Lore en Wout werden deze week 4 jaar, we kregen dus weer lekkere traktaties, zongen, maakten vuurwerk en natuurlijk ook een tekeningenboek voor onze jarigen. De cupcakes vielen in de smaak! PROFICIAT!


We begonnen de week met eens goed te kijken naar de bloemen die in de kls stonden. Welke kleur hebben ze, hoe ruiken ze, hebben ze een dik of dun steeltje,... en ook hoe heten deze bloemen? Het waren de narcis, de hyacint en het madeliefje. We zijn rondom de school en in het park ook op zoek gegaan naar bloemen en knopjes aan de takken. De kleuters vonden natuurlijk nog veel meer interessante dingen: molshopen, papiertjes van koeken, een gat in de grond, ...

In kleine potjes hebben we eerst een watje gelegd en er dan zaadjes in gedaan. Uit die zaadjes is al iets aan het groeien omdat we ze elke dag water geven, waterkers! Als het hoog genoeg gegroeid is, mogen we proeven. 

We probeerden de bloemen uit de klas na te schilderen, stempelde met ronde voorwerpen bloemen, speelde met een kruiwagentje en plastic bloemetjes, deden alsof we zaadjes waren die heel traag gingen groeien,... en natuurlijk hebben we ook de speeltuin van de school opgezocht met dat zonnige weer, dat vonden de keuters géweldig!


Nog een prettig weekend! 
Volgende week dinsdag brengen we een bezoekje aan enkele boerderijdieren!

Juf Karlien



Welkom bij Kleuters Kallo