vrijdag 28 maart 2014

1KP Het ei en het kuiken

 
 
 

Dag mama's en papa's,
Deze week hadden we een extra juf in klas.
Juf Elke deed stage in onze peuterklas. Zij is dinsdag gestart met een waarneming van verschillende eitjes. Welke kleur hebben de eitjes,welke is het echte ei en van welk kan je proeven....kwam allemaal aanbod. Met een echt ei en wat verf hebben onze peuters dan ook kunnen vingerschilderen op een plastiek vlak. Als resultaat hebben zij samen met de juf een groot kartonnen ei gemaakt.
Vervolgens was er nog een experimenteermoment met heel wat verschillende pluimen. Kleven met pluimen bleek een hele karwei!Maar die lieve,zachte kuikens mochten er wezen! Het was een schattig knutselwerkje dat we vandaag mee naar huis kregen. Verder hebben met Juf Elke nog geluisterd naar enkele leuke verhaaltjes zoals het nieuwsgierig kuikentje Nina en Kaatje de kip die reuzehonger had. We sorteerden ook allerlei plastieke en gestippelde eieren en konden op de ontdektafel spelen met plastieke wormen ,speelgoeddiertjes en eitjes die thuishoren in het kippenhok.
We probeerden te schilderen met veertjes en mochten kippensporen stempelen met chocoladesaus. Zeer leuk en lekker voor sommigen dus!
Dank je wel, Juf Elke voor de leuke activiteiten!
Wat we zeker ook niet mogen vergeten was onze grote schooluitstap.
Want op maandag zijn de kleuters van 1KA en 1KB en 1KP samen naar Jobland geweest!

Het was er echt super super super TOF!! We hebben heel wat leuke dingen gedaan: springen in het ballenbad, schuiven van de glijbaan, klimmen en klauteren op grote blokken, rijden met fietsjes, spelen met knuffels, dansen en zingen op muziek van Maya en Mega MIndy, ons laten schminken, op zoek gaan naar de zakdoeken van de reus en natuurlijk spelen en ravotten met onze nieuwe vriend Jobke,Pollie en Fien
Het was een onvergetelijke dag!
Bekijk zeker de albums met leuke foto's zodat jullie zelf kunnen zien hoe leuk het was!!
Prettig weekend,
Juf Anja


                                                   
                                            
Voor Elif       

 
Welkom bij Kleuters Kallo